HomeHeilige JozefmariaSpreken met GodHet wonder van het geloof
Heilige Jozefmaria
Woorden van de heilige Jozefmaria

Het wonder van het geloof

Tags: Deugden, Geloof, Goddelijk kindschap, Leer
Behalve een overvloed aan genade heeft God jou je hoofd, je handen en je verstand gegeven om je talenten vruchtbaar te maken.

God wil steeds wonderen doen - doden ten leven wekken, doven het gehoor geven, blinden het gezichtsvermogen, lammen de mogelijkheid tot lopen... - door het werk dat je heiligt, waardoor het een voor God aangenaam en voor de zielen heilzaam brandoffer wordt.
De Smidse, 984

We hebben niet genoeg geloof. Pas als wij ons - vol vertrouwen in God en zijn Moeder - op die deugd gaan toeleggen, zullen wij moedig en trouw zijn. God, die altijd dezelfde is, zal door onze handen wonderen verrichten.

Jezus, geef mij dat geloof waarnaar ik echt verlang! Maria, allerheiligste Moeder, maak dat ik geloof!
De Smidse, 235


De gewone voorzienigheid is al een voortdurend wonder, maar... als het nodig is, zal Hij buitengewone middelen aanwenden.
De Smidse, 658


Ik ben niet “verzot op wonderen”. - Ik zei je al, dat ik meer dan genoeg heb aan de wonderen van het heilig Evangelie om mij te bevestigen in het geloof. - Maar ik heb medelijden met die christenen, zelfs vrome, “apostolisch” ingestelde, die glimlachen als ze horen spreken over buitengewone wegen of bovennatuurlijke gebeurtenissen. - Ik heb veel zin om hun te zeggen: Ja, ook nu gebeuren er nog wonderen. We zouden ze zelf verrichten, als we geloof hadden!
De Weg, 583